Oktober 2002:

Artikel uit Apeldoornse Courant van 31-10-2002

Smartlappenkoor en Bargkapel in Geesteren

van onze correspondent

31 OKTOBER 2002 - GEESTEREN - In zaal Baan in Geesteren treedt vrijdagavond de Bargkapel en het Goorse Smartlappenkoor op. Bij de Barchemse kapel onder leiding van Willem Jan Jolink spelen drie muzikanten van muziekvereniging Amicitia mee.

De Barchemse kapel treedt op in Geesteren ten bate van de nieuwe uniformen voor de muzikanten van Amicitia. Het Goorse Smartlappen koor bestaat drie jaar, waarvan bijna twee jaar onder leiding van Mieke Kuijk uit Gelselaar. Het koor, dat beschikt over een eigen begeleidingsbandje, heeft in de relatief korte tijd van haar bestaan zo‘n naam weten op te bouwen dat de leden aan alle verzoeken om een optreden niet meer kunnen voldoen. ‘Hoe leuk we het ook vinden, het moet wel een hobby blijven‘, zegt de enthousiaste dirigente.

 

Februari 2002:

Artikel uit Gelders Dagblad - Zutphen van 25-02-2002

Applaus voor Bargkapel

van onze correspondent

RUURLO - 25 FEBRUARI 2002 - De Barchemse Bargkapel en de Berkelzangers uit Borculo hadden nog nooit samen opgetreden. Maar gisteren in een bomvolle zaal van De Keizerskroon gebeurde het.

De muzikale samensmelting vormde het hoogtepunt van het tiende frühschopconcert dat De Bargkapel onder leiding van dirigent Willem Jan Jolink in Ruurlo gaf. Ook ditmaal was de organisatie van het concert in Ruurlo het initiatief van de twee Ruurlose muzikanten Alex Hogevonder en Ype-Jan Banda. Het tweetal maakt vele jaren deel uit van De Bargkapel. En met het aantrekken van De Berkelzangers schoot het tweetal goed raak. De formule van het concert riep veel enthousiasme op bij het publiek.
Verrassend was tot slot het gastoptreden van doedelzakspeler Jan Flierman uit Colmschate.