Oktober 2003:

 

Artikel uit Apeldoornse Courant van 16-10-2003

Veel muziek in Barchem op Sloveense avond

van een onzer verslaggevers

16 OKTOBER 2003 - BARCHEM - In hotel In de Groene Jager in Barchem wordt op zaterdag 25 oktober een Sloveense avond gehouden.

Er is muziek te horen van de blaaskapel De Bargkapel uit Barchem en het Oberkraïner Quintett Münsterland uit het Duitse Barlo. De Bargkapel treedt op onder leiding van Willem-Jan Jolink, met zang van Gera Kock.

De kapel is zelfs tot over de grens bekend. In maart verzorgden zij nog een optreden in Oostenrijk. Aan het eind van het jaar zal er een dvd van dat optreden verschijnen, tegelijkertijd met hun derde cd. Het Oberkräïner Quintett Münsterland is een vijfmansformatie.
 

Geluidsopnames

 

In het weekend van 4 en 5 oktober hebben wij geluidsopnames gemaakt voor de nieuwe CD en DVD.

Er zijn 12 stukken opgenomen in studio Alofs te Azewijn, o.a. Jubiläumsklänge van Peter Schad, Regimentsparade van Antonin Zvácek en Alles geht einmal zu ende. Bij het laatste nummer zal het zangkoor van de vergulde kip weer zijn opwachting maken.

 

Augustus 2003:

 

Artikel uit Apeldoornse Courant van 11-08-2003

Geen goulash, wel muziek van Hongaren bij Spätshoppen in Ruurlo

van een onzer verslaggevers

11 AUGUSTUS 2003 - RUURLO/BARCHEM - De datum van 24 augustus nadert met rasse schreden en dat betekent Spätschoppen in de Keizerskroon te Ruurlo.

Eén van de trekkers op het door de Vriendenkring Bargkapel georganiseerde evenement is de Hongaarse Stefanskapelle. De Hongaren zorgen samen met de Bargkapel onder leiding van Willem Jan Jolink - met zang van Gera Kock - voor de muziek. De Stefanskapelle, afkomstig uit Nadash, een plaatsje in de omgeving van Pecs, komt voor de zevende en laatste keer naar Ruurlo. Het kostte Mini Teerink-Wolsink, voorzitter van de Vriendenkring, enige moeite het gezelschap over te halen. De spontaniteit was er, alleen zagen de Hongaren wat op tegen de reis en de kosten ervan. Dat werd geregeld, zodat de zesmansformatie de Stefanskapelle een mooi afscheidsoptreden kan verzorgen. In 1996 was de groep voor het laatst te gast bij de Vriendenkring.

Teerink overwoog tijdens het Spätshoppen even goulash te serveren, als dank en eerbetoon aan de Stefanskapelle, maar zag daar om praktische redenen vanaf: ‘Maar met het wijntje of de jus d‘orange wordt het zeker ook gezellig.‘

De Bargkapel opent de middag. Die groep brengt eind dit jaar een (derde) cd, dvd en video uit. Voor de video zijn in maart opnamen gemaakt in Oostenrijk (Tirol) en begin juni in de omgeving van onder meer Ruurlo en Barchem.
 

 

Juni 2003:

 

Beeldopnames

 

1 juni zijn er beeldopnames gemaakt voor de DVD van de Bargkapel. Er zijn diverse lokaties bezocht waaronder de zwiepse molen, de Orangerie te Ruurlo en de Berkelzomp te Borculo.

Daarnaast zijn er ook al diverse opnames gemaakt bij optredens en natuurlijk in Oostenrijk.

 

 

April 2003:

 

Bargkapel terug uit Oostenrijk

 

Van 23 tot en met 30 maart heeft de Bargkapel een aantal optredens verzorgt op de "Nederlandse Muziekdagen in Tirol" in Westendorf, Oostenrijk.

 

De sfeer was zeer goed, en de muzikanten hebben daar een heerlijke week doorgebracht.

De eerste 3 dagen was er volop gelegenheid om te skiën, waarvan ook gretig gebruik werd gemaakt.

Verder werden diverse optredens verzorgd in samenwerking met het “Auner Alpenspektakel”, dweilorkest “De Klepzeikers” uit Deest en de “Gorsselse Boerendansers”.

Ook werd enkele malen een après ski georganiseerd  met muziek van amusementsorkest “De Vulcano’s”.

 

Tevens werd een videoclip opgenomen voor de DVD die aan het eind van dit jaar uit gaat komen.

 

Foto's van deze week zijn te bewonderen door hier te klikken

 

 

Februari 2003:

 

Publicatie weekblad Contact 18-02-2003

 

Geslaagde Frühschoppen Bargkapel

 

Ruurlo -  De Bargkapel uit Barchem verzorgde afgelopen zondag een geslaagd Früschoppenconcert in zaal De Keizerskroon.

 

Het was voor het elfde achtereenvolgende jaar dat De Bargkapel onder leiding van dirigent Willem Jan Jolink een concert in Ruurlo verzorgde. Voor het eerst verleende zangeres Gera Kock uit Gelselaar haar medewerking aan het concert in Ruurlo. Gera is de opvolgster van Mirjam van Aken die onlangs afscheid nam. Aan het programma verleende ook conferencier Karel van de Kate uit Haaksbergen zijn medewerking. De Reurlse Harmonica Spöllers speelden in het voorprogramma. Tijdens het concert werden opnamen gemaakt voor een nieuwe dvd die de Bargkapel eind dit jaar wil uitbrengen. Eind dit jaar wil de kapel ook een nieuwe cd presenteren waarvan de opnamen begin oktober plaatsvinden. De kapel bracht eerder al vier lp's en twee cd's uit. Van 23 tot en met 30 maart reist de Bargkapel (met onder anderen de Ruurlose muzikanten Alex Hogevonder (zie foto) en Ype Jan Banda) naar Oostenrijk om in Tirol aan een groot muziekfestijn deel te nemen onder de titel 'Nederlandse muziekdagen in Tirol'. Tijdens de optredens zullen tv-opnamen worden gemaakt voor zowel de Oostenrijkse als Nederlandse televisie.

Naast De Bargkapel treden tijdens die muziekdagen ook de Gorsselse Boerendansers en de OAD Blaaskapel uit Holten op.

 

Artikel uit Apeldoornse Courant van 17-02-2003

Opnamen Bargkapel Ruurlo

van onze correspondent

17 FEBRUARI 2003 - RUURLO - Tijdens het jaarlijkse Frühschopconcert van de Bargkapel uit Barchem in zaal De Keizerskroon zijn gisteren de eerste opnamen gemaakt voor een dvd, die de kapel tegelijk met een nieuwe cd eind dit jaar wil uitbrengen. De cd-opnamen vinden begin oktober plaats.

Het was voor het elfde achtereenvolgende jaar dat De Bargkapel onder leiding van dirigent Willem Jan Jolink een concert in Ruurlo verzorgde. Voor het eerst was voor de goed bezette zaal ook de nieuwe zangeres Gera Kock uit Gelselaar van de partij. Kock is de opvolgster van Mirjam van Aken, die enkele maanden geleden afscheid nam van de kapel. Naast het muzikale programma verleende ook conferencier Karel van de Kate uit Haaksbergen zijn medewerking. In het voorprogramma traden de Reurlse Harmonica Spöllers op.

Voorzitter Mini Teerink-Wolsink van de Vriendenkring van de Bargkapel maakte gisteren bekend dat de Bargkapel op zondag 24 augustus in samenwerking met de Stefanskapelle uit Hongarije een Spätschopconcert verzorgt in De Keizerskroon. ‘Dat wordt een fantastisch concert dat de echte liefhebber niet mag missen. Het is inmiddels zeven jaar geleden dat de Stefanskapelle voor het laatst in Nederland optrad‘, aldus Teerink.

Muzikant en organisator van het Ruurlose concert Alex Hogevonder kon gisteren ook melden dat de kapel van 23 tot en met 30 maart naar Oostenrijk afreist om in Tirol deel te nemen aan een groot muzikaal muziekfestijn onder de titel ‘Nederlandse muziekdagen in Tirol‘.

Artikel uit De Twentsche Courant Tubantia van 04-01-2003

 

Januari 2003:

Nieuwe zangeres Bargkapel

Barchem. De Bargkapel heeft een nieuwe zangeres. Mirjam van Aken is meer dan tien jaar zangeres van de kapel geweest, maar wil er mee stoppen. Haar opvolgster is Gera Kock, die jaren heeft gezongen bij de Edelweisskapel in Gelselaar.

Zij maakt op het nieuwjaarsconcert op 19 januari na de pauze haar debuut.