Klik hier voor Historie:

 

*** Nieuw! *** Kijk ook eens op onze   Facebook pagina! *** Nieuw! ***

 

 

 

November  2013:

 

Zaterdag 17 november

 

 

Donderdag 7 november

1000e uitzending "Lustige Heinrich" bij Achterhoek FM

De Bargkapel heeft Henk Vruggink, presentator van dit programma en voorzitter van de Stichting Vrienden van de Bargkapel een serenade gebracht tijdens deze uitzending. Samen met het Brook Duo werden enkele nummers gespeeld en gezongen, Henk was zeer verrast en erg onder de indruk. De uitzending "Lustige Heinrich" is een programma met veel Egerländer, Tsjechische en Oberkrainer muziek, vandaar dat voor Henk de toepasselijke titel "Im Herzen nur die Blasmusik" ten gehore werd gebracht. Foto's van dit optreden zijn hier te bekijken.

Zondag 3 november

foto's van dit festijn zijn hier hier te zien.

Oktober  2013:

 

Zaterdag 5 oktober

Zondag 6 oktober

 

 

 

 

April  2013:

 

Succesvolle presentatie nieuwe cd Brookduo

Gepubliceerd: 09-04-2013      Bron: www.deweekkrant.nl

Het Brookduo.

MARKELO - Zaterdagavond 6 april werd in zalencentrum De Haverkamp in Markelo de nieuwe cd van het Brookduo oet Maarkel, Henny en Gertjan, alias De Badmutse en De Weuste, gepresenteerd. De zaal was al vol om 19.30 uur. Terwijl de Bargkapel uit Barchem met muzikale klanken het geheel zat op te warmen, was het wachten op de Badmutse en de Weuste. De stemming zat er al goed in. Tegen kwart voor negen kondigde presentator Henk Hondelink van Hofstreek FM het Brookduo aan. Het duo startte met oude bekende liedjes. Na een kleine pauze met muziek van Bennie’s Muziekdeuze, kwam het officiële gedeelte. Het presenteren van de nieuwe cd ‘De Engelen van de Rozenburg’. Henk Hondelink had de eer om de eerste cd’s uit te reiken. De eerste ging naar Henk Bernhardt; hij maakte de arrangementen en verzorgde de instrumentale begeleiding. Verder kregen onder andere vier leden van de Wijngaard ‘De Engelenburg’ een cd. Ook de dominee die speciaal uitgenodigd was (vanwege het feit dat een lied op de cd Mattheus 12:7 heet), kreeg als laatste een exemplaar. Waar dat over ging en waar de rest over gaat? Gewoon de cd bestellen via telefoon 0547 – 362472. De steengoede teksten zijn van Gertjan Oplaat, sommigen met behulp van H. Tijink en B. Haafkes, en muzikaal aangevuld met op de achtergrond Dinant Leferink, Hetty Huurneman en Gerrit Welmer.

 

 

 

Alpenklanken in Lutter feesttent

 

Gepubliceerd: 01-04-2013     Bron: www.tubantia.nl

 

Poasbloas DE LUTTE - Voor de niet geoefende luisteraar klonk het tweede paasdag in de Lutterse feesttent allemaal als vrolijke Alpenmuziek, waarbij een koud glas bier of een sprankelend moezeltje zich heerlijk lieten smaken. Voor de echte liefhebbers van het genre is een muziekfeest als het traditionele Poas Bloas Festival veel meer dan stemmige en ongecompliceerde blaasmuziek van heren en dames achter een tuinhekje in Lederhosen, kniekousen en fraai geborduurde vestjes. Vier gerenommeerde blaasorkesten uit Nederland en Duitsland gaven elk een volledig concert op het podium met achter hen een traditioneel Twents decor. De Lutter Muzikanten beten het spits af met een stemmige combinatie van Egerländer, Moravanka, Böhmische en moderne volksmuziek. Ruim 500 bezoekers genoten in de Lutte.

 

 

 

 

 

 

 

Maart  2013:

Propvolle zaal geniet van Bargkapel en Brook Duo
Zaal De Keizerskroon veel te klein voor frühschoppen

 

Gepubliceerd: 11-03-2013    Bron: www.contact.nl

 

 

 

 

Ruurlo - ,,Jammer, dat er niet meer muziekliefhebbers in kunnen.” Eén van de reacties van de 120 teleurgestelde mensen die zondagmorgen 10 maart geen kaartje meer konden bemachtigen voor het Frühschoppen van De Bargkapel en het Brook Du dat plaatsvond bij De Keizerskroon in Ruurlo.

De afgeladen volle zaal met 240 muziekliefhebbers genoot van een zeer afwisselende morgen/middag met verschillende genres blaasmuziek van de Bargkapel, een tweetal optredens van het Brook Duo en ook nog een verassing. Enkele leden van de Bargkapel vormden het combo ‘Die Volle Hosen Bub’n’ en speelden dat het een lieve lust was afgewisseld door een kwinkslag van Ype Jan Banda. Dat een optreden van de Bargkapel niet alleen maar bestaat uit Egerländer muziek, maar ook andere muziekgenres niet worden geschuwd, maakt het altijd weer tot een groot succes. Uitstapjes naar nummers als ‘Trumpet Bolero’, ‘Tango Souvenirs’ en ‘James Polka Party’ naast gedegen Egerländer polka’s en marsen, worden door het publiek erg gewaardeerd. Het Frühschoppen werd dan ook met een staande ovatie afgesloten, na het laatste blokje, dat door Bargkapel en Brook Duo samen voor het voetlicht werd gebracht. Wederom een zeer geslaagde samenwerking die op 6 april wordt voortgezet in Markelo tijdens de CD-presentatie van het Brook Duo.

 

januari  2013:

 

20 januari - Nieuwjaarsconcert

 

 

 

Barchem - Naar goede traditie zal zondag 20 januari om 11.30 uur de ‘Radetzky-Marsch het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert van muziekkapel De Bargkapel weer openen. Zoals even traditioneel zal het bestuur van de Stichting Vrienden van de Bargkapel een ieder verwelkomen met het traditionele Nieuwjaarsrolletje.

De muzikanten van de kapel hebben onder leiding van dirigent Willem Jan Jolink een aantal nieuwe en ‘oude’ nieuwe nummers ingestudeerd die ze dan voor het voetlicht hopen te brengen. Hieronder zijn ook weer een aantal spectaculaire muziekstukken uit een genre dat normaal gesproken niet op de lessenaar staat van een Egerländer orkest als De Bargkapel. Het concert begint zal plaatsvinden in HCR De Groene Jager. Hier kunnen ook kaarten worden besteld via tel. (0573) 441201. Zoals gewoonlijk geldt ook voor dit concert: bestel op tijd want vol is vol.