*** Nieuw! *** Kijk ook eens op onze   Facebook pagina! *** Nieuw! ***


November  2014:

Zondag 30 november

Op Zondag 30 november wordt het Najaarsconcert van de Stichting Vrienden van de Bargkapel dit jaar georganiseerd in de tot concertzaal omgebouwde sportzaal van Dorpshuis 't Onderschoer aan de Beukenlaan 1 in Barchem. De zaal is voor deze gelegenheid voorzien van 2 podia, één is bestemd voor onze eigen Bargkapel, de ander voor de gasten op dit concert, de muzikanten van de tot de Nederlandse top behorende "Drie Donken Blaaskapel" uit het Brabantse Den Dungen. Dit is een klein dorp nabij ’s Hertogenbosch.
De Drie Donken Blaaskapel is een kapel die bestaat uit een 14-tal amateur muzikanten, aangevuld met 1 zangeres en 2 zangers. De kapel speelt in de originele Tsjechische kleding (Moravië, regio Kyjov) en speelt ook in de originele Tsjechische bezetting. Er is een grote onderlinge band, en veel gevoel voor de Tsjechische en Moravische volksmuziek. Muziek, die een grote groep mensen erg aanspreekt en die wij als kapel zo professioneel mogelijk proberen uit de voeren. “Tsjechische muziek is emotie, geschreven met het hart.” Al bijna 48 jaar vertolkt de Drie Donken Blaaskapel deze blaasmuziek in binnen- en buitenland. Hierdoor zijn goede vriendschapsbanden ontstaan met gerenommeerde Tsjechische blaaskapellen. De Drie Donken Blaaskapel, onder leiding van José van de Koevering, is een bekende en gewaardeerde blaaskapel in deze regio en ver daarbuiten. Samen met zijn muzikanten streeft de dirigent ernaar deze muziek op professionele wijze te vertolken, zowel instrumentaal als vocaal. De betekenis van onze naam is: Donken, bij de Friezen bekend als “terpen”, zijn kleine heuvels die dienen als veilig toevluchtsoord bij hoog water. De Hooidonk, Rijndonk en Poeldonk zijn de drie donken, die in Den Dungen nog zijn overgebleven. Deze zijn daarom in ons logo verwerkt.

Aanvang van dit concert 11.30 uur, zaal open 10.30 uur. Kaarten kosten voor leden € 8 en niet leden € 12.
Kaartverkoop: Dinie Lindenschot 0573 – 491215 Gerrit Lievestro 0573 – 441478 of via het mailadres: vrienden@bargkapel.nl

Zondag 2 novemberAugustus  2014:

Zondag 31 augustus


Juni  2014:

Maandag 9 juni (2e Pinksterdag)


Maart  2014:


Zondag 9 maart


Bargkapel en Ruud Appelhof Frühschoppen in Ruurlo.

Op zondag 9 maart zal het jaarlijkse Frühschoppen van de Stichting Vrienden van de Bargkapel weer plaats vinden bij De Keizerskroon aan de Dorpsstraat 15 te Ruurlo. Naast de Bargkapel is er ook een optreden van Ruud Appelhof. De Bargkapel heeft vorig jaar een optreden verzorgd tijdens het PoasBloas festival in De Lutte. Tijdens dit festival trad ook op de harmonicaspeler Ruud Appelhof. De aanwezige bestuursleden van de Stichting Vrienden van de Bargkapel waren zo onder de indruk van het optreden van Ruud, dat ze hem meteen hebben gecontracteerd voor het Frühschoppen 2014 in Ruurlo.

Wie en wat is Ruud Appelhof? Zoals gezegd is hij harmonicaspeler, heeft opgetreden tijdens diverse “Harmonica-Treffen”, was lid van het ensemble “Dreiländerblitz” en heeft nu sinds 2006 zijn eigen band “Parel Echo”. Ruud heeft bij de wereldkampioenschappen harmonica in Saalfelden (Oostenrijk) een verdienstelijke 11e plaats behaald, de hoogste klassering van een Nederlander ooit. Zijn repertoire bestaat uit snelle polka’s, “Fetsige Boarischer”, maar ook rustige melodien waarbij je gewoon mee moet doen. Bekende nummers van de “Schürzenjäger”, Slavko Avsenik, Marc Pircher en ga zo maar door, Ruud speelt ze allemaal en weet hoe hij “de tent op zijn kop” moet zetten en het publiek helemaal uit z’n dak laten gaan.

Uiteraard zal ook de Bargkapel van zich laten horen tijdens dit Frühschoppen. Er zijn weer een aantal nieuwe, spectaculaire nummers ingestudeerd, die voor het voetlicht worden gebracht.

Aanvang van het Frühschoppen is 11.30 uur, zaal open 10.30 uur.

Kaarten zijn te bestellen bij De Keizerskroon, Dorpsstraat 15, Ruurlo, tel. 0573 – 451416.


Zaterdag 1 maart


Januari  2014:


Zaterdag 25 januari

EGERLÄNDER-NIEUWJAARSCONCERT IN LOENEN MET BARGKAPEL.

LOENEN - Zaterdag 25 januari vindt weer het traditionele Egerländer-nieuwjaarsconcert plaats in De Brink in Loenen. Na vele jaren de Isseltaler musikanten en de Grenslandkapel te gast te hebben gehad, vindt het stichtingsbestuur het nu weer eens tijd worden voor een ander orkest. Deze keer zal de Bargkapel met spetterende Egerländer muziek de avond op hoog niveau verzorgen.
 

 

De Bargkapel komt uit Barchem en heeft zijn roots onder aan de Lochemse berg. Deze kapel bestaat al meer dan 40 jaar en is hiermee een van de oudste Egerländer blaasorkesten van Nederland. Onder leiding van de dirigenten Geert Sprick en Herman Engelbertinck werden grote nationale en internationale prijzen in de wacht gesleept, waaronder een aantal keren het Nederlandse kampioenschap.


Thans staat deze kapel onder leiding van Willem Jan Jolink. Laatstgenoemde staat in de omgeving van Loenen ook bekend als de dirigent van de muziekvereniging D.E.S. uit Hall.
Op de site van verenigingsgebouw De Brink en van de Bargkapel is veel informatie over dit orkest te vinden.


De aanvang is 20.00 uur en de zaal is om 19.00 uur open voor publiek. Toegangsbewijzen voor deze avond kosten 10.00 euro in de voorverkoop bij Elzenaar in Loenen en Primera Tabor in Eerbeek en 12.00 euro aan de zaal.

Zondag 19 januari

Nieuwjaarsconcert 2014.

Zoals al sinds jaar en dag gebruikelijk, zal ook dit jaar weer op zondag 19 januari om 11.30 uur de “Radetzky-Marsch” het jaarlijkse nieuwjaarsconcert van de Bargkapel openen. Traditie is ook dat de dames en heren van het bestuur van de Stichting Vrienden van de Bargkapel een ieder verwelkomen met het traditionele “knieperke”. De muzikanten van de kapel hebben onder leiding van dirigent Willem Jan Jolink weer een aantal nieuwe nummers ingestudeerd, die ze dan voor het voetlicht hopen te brengen. Hieronder zijn ook weer een aantal spectaculaire muziekstukken uit een genre, dat normaalgesproken niet op de lessenaar staat van een Egerländer orkest als “De Bargkapel”. Deze stukken maken een bezoek aan een concert altijd weer de moeite waard en verrassen de toeschouwers iedere keer weer. Het concert zal beginnen om 11.30 (zaal open om 10.30), en zal plaatsvinden in HCR “De Groene Jager” te Barchem, hier kunnen ook kaarten worden besteld via tel. 0573-441201. Zoals gewoonlijk geldt ook voor dit concert: Bestel op tijd want vol is vol.